Ett fikon om dagen håller doktorn borta!?

Torkade och fyllda fikon

Nu har vi fått våra efterlängtade torkade fikon från grannarna. Stora gula och blå fikon fyllda med valnöt, oregano och en liten aning salt (för hållbarhetens skull). Antar att det är gammal grekisk visdom som ligger bakom grannen Vassos jobb med att plocka fikon, torka dem i solen och sedan snitta dem för att fyllas med nöt och kryddor. En om dagen, säger hon. Det är bra för hälsan, då håller man sig frisk under ruggiga vintern när stormen viner och regnet gör att det känns råkallt trots att dagstemperaturen är som en svensk vårdag.

An apple a day keeps the doctor away – har vi lärt från engelsmännen. Nu hoppas vi att ett fikon om dagen håller doktorn borta. Vad är det man säger i Sverige? Är det någon som vet?

Annonser

5 thoughts on “Ett fikon om dagen håller doktorn borta!?

  1. Det håller magen igång, det är ett som är säkert…och eftersom det är så gott med fikon kan det nog bli lite för många ibland…

  2. Så underbart gott de fyllda fikonen måste smaka…mmm. Skulle gladeligen få i mig Vassos fyllda fikon oavsett vad de håller borta…doktorn eller vinterbaciller ;-)

  3. Ja visst är fikon underbart! Både färska och torkade och fyllda. Tyvärr lär de innehålla en ofantlig mängd energi som lägger sig som bomull runt magen. men det är smällar man får ta :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s