Gå dit hjärtat leder dig

Läsvärd!

Kanske har ni läst Susanna Tamaros bok med samma titel? Den har kallats 90-talets kvinnoroman men duger 2011 också. Det är en berättelse om tre generationers kvinnor, om kärlek och sorg och relationer mellan föräldrar och barn. Boken är förstås också för män.  Alla vill vi gå dit hjärtat leder oss, till det som är äkta och riktigt. Slutorden är fina: ”Stanna upp i tystnad och lyssna till ditt hjärta. När det sedan talar till dig, res dig och gå dit det leder dig.”

Hjärtat är verkligen bilden för livet och det vi värnar mest. Vi behöver vara rädda om hjärtat rent bokstavligt också! Kanske flera av er har deltagit i ”Hjärtgåing” med 1,6 miljonerklubben (www.1.6miljonerklubben.com)  som vill kasta ljus på kvinnors hälsa och forskningen kring kvinnors vård och behov i vården.  Idag ledde hjärtat Karin till Kalamata. Fast på ett annat sätt än det var tänkt. Inför ögonundersökningen i Aten den 11 februari behövs ett enkelt litet EKG som visar att hjärtat är som det ska så läkaren där vågar injicera färgämnet som gör fotograferingen av ögat möjlig. Karin hade tänkt sig en underbar egen tid i Kalamata med strosande i affärer, fönstershopping och lite glamour för själen innan den handfasta undersökningen av hjärtat på seneftermiddagen. Skulle liksom bli en dag för hjärtat både kroppsligt och själsligt.

Missad 70% rea

Nu blev det inte så! Det blev istället STREJK bland IKA doktorerna, alltså våra läkare. Och ny tid erbjöds den 10 februari, samma eftermiddag resan ska gå till Aten för en hotellövernattning innan den påföljande morgonens undersökning. Så tajt schema är inte bra för hjärtat. Ja, vad gör man? Det blev att boka tid för EKG istället hos en icke-strejkande privat hjärtläkare i Kalamata samma dag, fast på kvällstid. 30 euro kostade det men hjärtat är värt varenda öre eller hur? Och strosandet med egen tid för själen får anstå till ett annat tillfälle. Det är ju ingen höjdare att strosa omkring i stan när allt är stängt för siestan, som det är hos oss från 13-tiden till 17 ungefär.

Inte en kotte så långt ögat når

Istället blev det att i bokstavlig mening gå dit hjärtat leder – till en rejäl och tydlig dataskrift med hjärtats kurvor. Flärdfritt så det förslår men ack så viktigt. Men tack och lov för det! Nu gäller det bara att hålla tummarna för att ingen ny strejk bryter ut bland läkarkåren just den 11 februari kl.08.00 i Aten! Det ska ju vara färdigstrejkat den 10 februari, kanske….

Ett helt normalt hjärta

Annonser

6 thoughts on “Gå dit hjärtat leder dig

 1. Just alla strejker gör mig ibland så TRÖTT ! Ingen vinner på dem, de drabbar alltid tredje man och aldrig arbetsgivaren, de ställer till det för hela samhället, och om igen, ingen vinner på dem , överhuvudtaget.
  I alla händelser hoppas jag Atenresan ger bra besked. Kolla upp det där med reseersättning, man måste ha papperen från IKA klara och få stämplar av behandlande kliniken också, och från IKA-kontrollanten i Aten.
  Ibland får man inte veta detta för folk tar för givet att man vet redan.

 2. Ja Monica, man blir sannerligen TRÖTT på alla dessa strejker som bara skapar förlorare. Tack för god info om ersättningarna från IKA men jag får nästan ont i hjärtat av att tänka på hur krångligt det skulle vara att få dessa stämplar!! Det får gå ändå :-)

 3. Hej och grattis till ett helt normalt hjärta. Tomas var på ultraljud för hjärtat för ett tag sen. Det var ganska normalt. Men sen fick han tyvärr tarmvred för ca 3 veckor sedan för 3:e gången och vi satt/låg på akuten i 14 timmar i Lund, inkl tarmröntgen, från 16.00-07.15 innan han kom upp till KAVA. Nu är allt OK och snön har regnat bort här i Skåne och alla granbarren från utkastad julgran blir synliga. Inte bra i komposten, tror jag.
  Vi har hittat ett nytt stenugnsbageri med surdegsbröd och förföriska kakor(såg de ut som) i Dalby, 8 km bort!

  He det bra och kolla gärna efter ett ställe där vi skulle kunna bo med rullstol och allt kanske 2 plus 2 månader vår och höst och hyra.
  Vår närmaste reseplanering gäller Goa i Indien, kanske i nov. i år med Ayurvedamassage för oss båda i 14 dar. Det skulle i så fall bli för andra gången. Underbart!

  Hälsningar
  Ulla och Tomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s