Höstens första vandring

Höst betyder vandringssäsong. I dag gick vi den första vandringen. Kändes inte alls som höst med strålande solsken och över 30 grader fast vi var en bit uppe i bergen. 9 tappra möttes för denna ganska tuffa vandring på drygt 4 timmar och i väldigt kuperad terräng. Trots att vi bara var 9 så representerade vi 6 olika nationaliteter! Svensk, norsk, dansk, tysk, holländsk och engelsk! Inte illa! Och så var det 2 hundar inte att förglömma.Naturen var verkligen varierande med öppet landskap, stigar i buskar och olivlunder och jordvägar. Ibland väldigt uppför….. Och så finns det som alltid många som kapell som ägs av olika familjer. Kanske har de en gång uppförts för att tacka för något eller någon eller kanske för att minnas någon som inte längre finns kvar. Skälen är säkert många. Ett av kapellen var verkligen fallfärdigt och dörren låg så besökare måste kröka rygg. Finns kanske en teologisk tanke i det. Att inte göra sig för stor alltså utan leva ödmjuk inför livet.När orken tryter behövs en liten break för vätska och något att tugga på. Det behövs bara en liten stund av vila så återvänder livsandarna och humöret går upp på topp igen. Ja, humöret var nog helt ok hela vägen för det var ett kul och positivt gäng som vågade sig ut i dagens hetta.Här är den fantastiska hunden Maisy. När hon har de röda väskorna på sig så arbetar hon. Och att arbeta är bland det bästa hon vet.

En härlig vandring trots att svetten lackade på oss alla. Och på väg upp mot högsta byn kan man skymta bergstoppen som kallas Profeten Elias. Den toppen är på 2 400 meter och snart ska vi ta oss upp där också. Det är ett måste när man bor i detta område! Men den vandringen får bli en något svalare dag men soligt och molnfritt behövs om man ska njuta belöningen av en fantastisk utsikt. Men inte mer i dag alltså. Nu har kroppen fått svalka av sig i ett långt bad och snart ska något gott hamna i magen innan kvällen blir för sen.

Annonser

5 thoughts on “Höstens första vandring

  • Marianne,riktiga kontraster mellan de olika berg vi varit i de senaste veckorna. Varför finns inte det svenska ”lagom” längre??? Du vet, lagom kallt och lagom varmt och lagom…..Men allt har sin charm!

 1. Tack för era upplyftande berättelser och bilder om vandringar, landskap och livet i och omkring er by. Det är skönt med värmande ord och bilder när det enda väder vi just nu tycks få är regn, mulet, 10 sekunders sol sedan regn igen.
  Motorcykeln står oanvänd sedan länge, det är nog likaså gott att ställa in den och ta fram sparken.

  Lev i lätthet

  Bengt

  • Bengt, om du gör som en del andra i ditt område så kan du ha sparken framme hela året. Tänker på hjul under medarna alltså. Lite mindre än motorcykelns och lite lugnare tempo. Lev i lätthet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s