Värsta pumpan!

Så här glad var Staffan när han kom pustandes upp för trappan med en jättepumpa i famnen. Minst 10 kg väger den. Egentligen var han ute och promenerade i ett annat ärende när pumpan blev hans. Byns hotellägare såg honom och hojtade ”vill du ha en pumpa och lite ägg?” (12 stycken från frigående hönor!). Absolut, sa Staffan. Tack!

Nu har vi googlat på pumparecept. Det ska bli pumpabiffar förstås för det smakar mums. Men också pumpasoppa, pumpapaj med fetaost och en dessertpaj med goda kryddor. Nu gäller det bara att såga sig igenom skalet och börja riva och hacka fruktköttet. Jobbigt men resultatet gör mödan värd!

Annonser

2 thoughts on “Värsta pumpan!

 1. Gör snacks av pumpafröna!
  Rensa dem från fruktkött genom att vispa dem i en bunke med kallt vatten och sila sen ifrån vattnet. bred ut pumpafröna på en plåt, täckk med bakplåtspapper och ringla över olivolja och havssalt. Rosta i ungen på 225 grade i cirka tio minuter. Klart!
  Syltad pumpa är oxå gott, särskilt på den tiden då min svärmor gjorde det.

  Lev i lätthet

  Bengt

  • Tack för tipsen Bengt! Ska prova att både fixa snacks av fröna och lägga in syltad pumpa. Visst är det en skön känsla att ta till vara det som växer. I alla fall om det blir gott! Lev i lätthet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s