Premiärtur!

Vi har precis bestämt oss för att skaffa cyklar igen. De förra cyklarna vi hade innan vi blev bilburna kallade järnhandlaren för Scania och Volvo. Vi hade dem till allt och fraktade de mest osannolika saker på både styre och pakethållare. Efter några år ställde vi våra cyklar vid en soptunna och raskt fick de hjul till några som behövde dem bättre än vi. Men nu är det dags igen. Häromdagen köpte Karin en begagnad cykel av vännen Margareta. Jättefin och enkel utan en enda växel. Premiärturen blev inte som hon tänkt sig. Men det blev tur i oturen när Karin vurpade i stenig backe ner mot havet. Ett ögonblicksverk men en tur med tur trots allt!Kolla in både den snygga cykeln och armbågen. I värsta gropen hamnade cykeln överst och blodet flödade över arm och ben. Karin cyklade ner den sista biten till KMOIL bensinstation och såg ut som blodiga damen. Personalen spolade förskräckt bort allt blod och sedan var det bara att cykla vidare till vårdcentralen. Såren på ben och händer rengjordes och vänster underarm som fått största smällen behövde sys. Snacka om fin service på vår vårdcentral. En minut efter att entrén passerats så ligger man på en brits och pysslas om av såväl sjuksköterska som 2 unga AT-läkare. Den ena kvinnan pratade lite svenska som hon läser i hopp om att få göra sin specialistutbildning i Sverige.Sedan blev det en tur till apoteket för inköp av en stelkrampsspruta som sedan sköterskan på vårdcentralen vänligt injicerade i Karins överarm. Vilken premiärtur det blev! Det kunde slutat värre. Nu är det bara att vila armen några dagar och undvika bad, hushållsarbete (:-)) städning och andra ansträngande rörelser. Snacka om premiärtur!! Vilken tur att det också finns en man i huset!

Annonser

5 thoughts on “Premiärtur!

 1. Vilken tur att du klarade dig så pass bra iaf.
  Samvetsfråga! Hade Karin hjälm? lr är det en okänd företeelse i Grekland?

  Lev i lätthet

  Bengt

  • Bengt! Karin hade inte hjälm. Men hade hon använt hjälm såsom många greker gör här då hade den hängt på armbågen och då hade kanske armbågen klarat sig! Skämt åsido men hjälm är obligatoriskt i Grekland om man kör motorcykel fast det är inte krav att man har den PÅ sig har vi uppfattat det. Men man ska ha hjälm MED sig. Lev i lätthet

   • Vid mina vistelser i Grekland har jag lagt märke till att grekiska mc-förare ofta har den mest skyddade vänsterarmbåge man kan ha. I övrigt verkar de tro att dt är odödliga att döma av deras förakt för fartbegränsningar, trafiksituation eller underlaget de kör på. Det finns liksom bara ett läge på gasen – FULLT!
    Min Karin och jag hyrde ibland moped när vi var på semeter någon stans i Grekland. Första gången vi frågade om vi kunde hyra hjälmar tittade uthyraren oförstående på oss, sen skrattade han och hans övriga anställda. Vi drog slutsatsen att det inte fanns och har sedan dess aldrig frågat mer.
    När barnen kom hyrde vi bil istället men det har aldrig varit någon avkoppling att köra! Man måste vara beredd på allt!

    Må glädjen förfölja er!

    Bengt

 2. Ajajaj, cykeln for som den själv ville…glad att det ”bara” blev de skador det blev.
  Kanske stödhjul kan vara något ;))) kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s