En förSMAK av Halloween

Vi fick ju en stor 10 kilos pumpa av en grekisk vän förra veckan. Och fantastiskt hur mycket gott man kan göra av pumpaköttet. Halva pumpan förvandlades till tärningar och grovrivet och hamnade i frysen. Andra halvan lagade vi goda rätter av bl a en matig paj med fetaost och basilikablad.

I går bjöd vi några vänner på pumpamiddag. Förrätt och huvudrätt och efterrätt med pumpa som bas. Så här såg förrätten ut, pumpaplättar med lingonsylt och joughurt.

Sedan blev det pumpasoppa. Den behövde litet stuts i form av pumpaolja som garnering och rostade pumpafrön. I soppan hade vi också i en del curry som smaksättare. Rätt gott med bröd och färskost till.Till efterrätt hade vi fixat ihop en god paj som nästan smakade som om den var gjord av äpplen. Men det var pumpaköttet mixat med mörkt socker och grädde som gav den smaken. Mums med en klick vispgrädde och fikonsylt.Tänk så många olika rätter det går att laga av en ganska smaklös pumpa. Härligt att ha så mycket pumpakött i frysen inte minst till biffar. Det är bland det godaste som finns på vår vegetariska meny. Men idag är vi less på pumpan, det får bli en kyckling på någon av våra tavernor istället. Omväxling förnöjer!

Annonser

2 thoughts on “En förSMAK av Halloween

  1. Ingabritt, visst är det härligt att ta vara på det som naturen ger. Och det är så roligt att laga mat i Grekland när råvarorna är så fantastiska! Solvarmt,smakrikt och nyttigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s