Kastanjefest!

I går åkte vi upp till bergsbyn Kastanja. Den har fått sitt namn efter alla kastanjeträd som växer på bergssluttningarna ovanför. Och för första gången hade kulturföreningen i byn ordnat med en kastanjefest. Och dagen till ära bar alla medarbetare fina gröna T-shirts med emblem. De flesta som jobbade och slet var unga människor. Och mycket jobb blev det eftersom hundratals människor kom och gick under dagen. Vi tog en promenad runt byn som skymtar så här vackert genom ett gammalt kyrkfönster!

Naturligtvis grillades kastanjer hela dagen så det stod härliga till. Alla som ville fick äta gratis och det gjorde vi förstås! Grillade kastanjer är härligt söta och goda (och fettbildande).Kulturföreningen bjöd också på gratis bönsoppa med bröd även det jättegott. Gissar att det var svettigt att röra i soppan i värmen liksom att grilla kastanjerna. Tappra grabbar!Visst är kastanjerna vackra om än otydliga på bilden.Efter någon timme så var hela torget knökfullt med folk som åt och drack och försökte prata med varandra trots den alldeles för höga volymen på musiken! Kulturföreningen hade ett stort bord där det fanns gott om lokala produkter att köpa. Marmelad och salt, honung och oreganobuketter, kakor och balsamolja m.m. Och så naturligtvis påsar med kastanjer.Ett helt berg med påsar fyllda av kastanjer fanns till försäljning. Gissar att det gick åt!Ett bra band med både klarinett och bouzouki med flera instrument spelade och sjöng fast med alldeles för hög volym.Vi fick prata med varandra och andra mellan låtarna som var jättefin grekisk folkmusik.Det blev också uppträdande av en lokal folkdansgrupp som svettades i sina vackra dräkter! För det var otroligt varmt trots att vi var en bit upp i bergen.

Det är roligt att kulturföreningarna i våra olika byar är så på bettet och jobbar hårt och ideellt för att fixa olika arrangemang. De är verkligen värda en eloge för allt sitt slit.

Annonser

6 thoughts on “Kastanjefest!

 1. Det vore spännande att smaka rostade kanstanjer på riktigt… jag prövade en gång för länge sen att rosta i ugnen, men det smakade märkligt, så de åkte i slaskpåsen.

  • Marianne, kastanjer som rostas över öppen eld är en smaksensation. Underbart sötaktiga och mjälla. Våra grekiska grannar brukar också koka sina kastanjer och de blir också jättegoda. Gör ett nytt försök!!

 2. LOUKANIKOS
  Flykten från Grekland alltmer eskalerar
  Landet där välfärden nu krackelerar
  Greker, albaner och Fogelbergs far.
  Snart är det bara LOUKANIKOS kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s