Västmani och Västmanland!

”Dimitriosliv” har levt på WordPress under 3 och ett halvt år. Det har blivit 504 inlägg, 2000 kommentarer och över 92000 besökare. Nu förändras våra livsvillkor. På fredag styr vi den röda Suzukin mot Sverige och Västerås igen. Vi tar färjan från Patras till Venedig (om det inte är generalstrejk i Grekland just då) och åker sedan via Italien, Österrike, Tyskland och Danmark. Vi har nu valt att leva vinterhalvåret i Sverige och sommarhalvåret i Grekland. Därför blir det lite konstlat att ha en blogg om vårt liv i Dimitrios på Västmani när vi halva året bor i Västmanland. En stor etta på Väster i Västerås blir vår svenska hemort i Västmanland. Varför gör vi nu så här? Jo, helt enkelt för att vi vill kunna möta barn och barnbarn på ett mer regelbundet sätt. När vi flyttade till Grekland 2009 hade vi tre barnbarn och nu har vi nio! Och vi har en förälder kvar, Karins mamma i Nordingrå. Nu blir Västerås vår fasta punkt i Sverige. Vi lämnar inte Grekland men vill ta vara på det bästa i två världar i Västmani och Västmanland. Så här ser vårt nya bostadsområde ut.Vetterslundsgatan ligger i ett naturskönt område nära centrum av Västerås.Här finns det elljusspår, svampmarker och preparerade skidspår på vintern. Motion, stadsliv och levande ljus väntar oss nu och förstås möten med familj och vänner.

Bilden från Agios Nikolaos ”Sardinfesten” är en fin bild av hur vi upplever livet här på Västmani. Här finns mycket av generositet och värme, skratt och vänskap.Det är Grekland för oss mitt bland oron och den ekonomiska krisen som grekerna nu kämpar med.             I september visade vi det finaste av Västerås för våra engelska vänner Anthony och Viv. Vi vandrade under tre timmar i Kyrkbacken, hamnen och det nya centrat.

Nu är vi snart tillbaka i Västerås. Detta blir alltså vårt sista inlägg på denna blogg. Tack för att ni följt oss under dessa år. Det har varit så otroligt roligt att få nya kontakter med människor både i Grekland och Sverige. Och det har varit så kul att bloggen hjälpt till att återknyta kontakter med kamrater från förr. Men allt har sin tid, även bloggandet. Nu hoppas vi att få fortsätta kontakten med många av er via mail. Ibland kanske vi möts ansikte mot ansikte. Lev i lätthet!

Annonser

23 thoughts on “Västmani och Västmanland!

 1. Nu blir det tomt nere på Mani. Men ni kommer ju tillbaks hem när orkidéerna blommar. Sluta inte blogga. Det finns så mycket intressant runt mälarvikarna. Vi ses!

 2. Det är sorgligt att bloggen dör. Jag har följt den regelbundet, koimmenterat då och då. Många gånger har jag njutit av bilder och berättelser från ert liv ner på Mani och det har varit verkliga ljuspunkter i tillvaron att få ta del av bloggen. Nu slocknar en ljuspunkt och det känns särskilt trist nu när den mörkaste delen av året ligger framför oss. Jag kommer att sakna bloggen!!
  Idag blötsnöar det ordentligt i Härnta och innåt landet har snön lagt sig, om än tillfälligt hoppas jag.
  Jag förstår er önskan om att komma släkten närmare och mer regelbundet, banbarn växer liksom barn väldigt fort och den tiden får man inte åter.
  Lycka till i ert ny vinterliv och är det så att ni kommer förbi Härnösand så kör inte bara förbi utan kom in på en kopp kaffe, em matbit eller övernattning.
  Kör försiktigt med röda faran och ta det lugnt!

  Som alltid

  Lev i lätthet!!
  Kram Bengt

  • Bengt, roligt att vi återknutit gamla vänskapsband! Självklart gör vi ett stopp i Härnta på väg till Nordingrå. Och så ser vi fram emot att du och hustrun tar en Manisemester! Lev i lätthet! (Tack för det uttrycket!)

 3. Synd att ni slutar blogga, jag läser er blogg varje dag och tycker den varit intressant, men jag förstår er längtan efter barn och barnbarn. Ha det gott i Sverige och så får ni åka tillbaka till ert andra ”hemland” i sommar.

  • Ingalill, roligt att du uppskattat vår blogg. För oss har det varit positivt att berätta om livet här. Men nu blir det annorlunda och den svenska snön är kanske inte riktigt kul att blogga om… :-) Allt gott till dig!

 4. Men oj, jag kommer att sakna både er och bloggen! Tycker att jag genom era inlägg lärt känna er del av Grekland som jag ännu inte varit i. Hoppas kunna komma dit nångång, och att ni är där då! Men jag förstår också att ni vill vara lite närmare alla de nio barnbarnen. Ha det gott, hoppas ni hör av er nångång ibland på min blogg – och kör försiktigt!

  • Ingabritt,vi skulle med glädje guida dig på Mani om du ville komma ner hit. Och vi hoppas på att få möta dig i norra Grekland och se live det dina fina bilder på din blogg visar. Klart vi hör av oss! Kram och allt gott!

 5. Tak for jeres blog, det har været en fornøjelse at følge jeres daglige liv i Grækenland. Held og lykke med den nye del af jeres liv og god tur hjem.
  Mange hilsner fra Gitte

 6. Tack för en bra blogg. Jag har följt Er under de år som Ni bott i Mani och verkligen glatt mig åt Era berättelser och inlägg. Men jag förstår Er längtan till Era nära och kära. Förjer Salina med Er till Västerås?
  Lycka till

  • Hej Åsa! Lilla Selina bor kvar här och blir matad och ompysslad av olika vänner. Vi hoppas det fungerar annars får vi försöka hitta någon lösning. Kul att du följt oss på bloggen!

 7. Tack för fina läsupplevelser! Nu vill vi önska er en trevlig resa hem till Sverige.
  Kanske får ni vägarna förbi Askersund, känn er alltid varmt välkomna!!
  Margareta o Krister

 8. Har varit kul att följa ert liv ”rakt över havet” och hoppas ni nån gång skriver lite om hur ni har det.
  Förstår så väl saknaden av nära och kära och Västerås är en fin stad,besöker den ofta då jag är i Sverige då makens släktingar bor där.
  Ha det så gott och kör försiktigt !
  Anneli från Vounaria.

  • Anneli, det har varit kul att följa din blogg också rakt över havet! Besöker du Västerås kan du väl höra av dig på mailen. Vore roligt. Hoppas vintern blir snäll i Grekland….

 9. Jag hade nog valt tvärtom… Sverige på sommaren och Grekland på vintern. Jätteroligt att få kontakt med släkten efter många år – och visst går det att blogga om snö och nordanvind! Eller kanske om vedermödorna att tränga ihop sig i en etta när nio barnbarn kommer på besök!
  Lycka till!

  • Marianne,vi kommer att mixa så det blir några månader här och några där. Lite härlig grekvärme i januaris brittsommarveckor och kanske lite svenskt sommarklimat när det är som hetast i Grekland. Vi får se hur det känns. Vadå 9 barnbarn i en etta?? Du menar väl inte att vi ska bjuda hem dom alla samtidigt? Det blir i så fall 22 personer om de vuxna följer med……Vi hörs!

 10. Ha det så bra i Sverige! Garanterat kommer ni att sakna mycket som Grekland ger. Men det är ju inte ett avsked utan en period av omväxling.

 11. Hoppsan – min lista över svenska bloggar i Grekland krymper mer och mer… Men tänk ändå att ni har 9 barnbarn, så underbart! Och det blir ju precis som ni säger det bästa av två världar. Hoppas ni installerat er ordentligt och trivs bara bra hemma i kära Sverige.
  Φιλάκια!
  ☼☼☼

 12. Oj, jag har inte hängt med. När ni nås av detta så är ni kanske redan på väg ner till Grekland. Hoppas ni haft en fin vinter i Västerås. Själva är vi på väg att flytta till Tranås vilket är ett återvändande till barn- och ungdomstrakter för oss. Pensionärsliv väntar från sommaren. Allt gott!
  Pär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s