Om oss

Trädgårdsland på baksidan

Trädgårdsland på baksidan

1999 köpte vi, Karin och Staffan Fogelberg, ett litet hus i fiskebyn Agios Dimitrios på Peleponnesos i södra Grekland. En dröm förverkligades. Under åren har detta varit vår tillflykt under ledigheterna från jobben i Härnösand och senare Västerås. Så sakteliga har huset, som är byggt 1983, renoverats och byggts till. Murar och trädgård har gjorts iordning, fruktträd planterats och blommor i rabatter.

Huset och del av trädgården

Huset och del av trädgården

Nu är allt färdigt för ett  permanent liv i vårt lilla paradis. 30 maj 2009 lämnar vi Sverige och anländer Dimitrios 3 juni med en fullastad Suzuki. Vårt nya vardagsliv kommer vi att berätta om på denna blogg. Vi ser fram emot att dela vardagstankar med våra 8 barn och barnbarn, syskon och alla vänner som vill veta hur vi har det!

Karin o Staffan på väg
Annonser

35 thoughts on “Om oss

 1. Hej!
  Ser verkligen ut som ett paradis. Ni har en härlig tid framför er. Mycket sol och värme. En och annat tomat och oliv mm! ( har själv planterat om 20 tomatplantor idag). Sköna promenader och dopp i havet.
  Ha det gott och njut.
  Stor kram och lycka till

  • Hej!
   Sent om sider kommer ett svar. Jag skulle se fram emot att komma och smaka era tomater. Fast först och främst för att träffa er. Kram Ylva

 2. Hej!Jag kan bara sitta här hemma och inte vara ett jäkla dugg avundsjuk.Tänk att ni vågar,det har inte vi gjort men jag förstår precis hur ni tänker för vi har ju också ett paradis i Grekland.Jag och Bengt önskar er all lycka till i ert nya hemland.Många kramar och tack för de här åren Karin,du har varit(och är) en pärla.Hälsar Eva och alla i Parkinsongänget

  • Om du och Bengt lämnar ett Grekiska paradis för fastlandet så hör av er!
   Vore roligt att mötas! Kram från Karin

 3. Kära vänner. Vi vet ju hur härligt ni får det. Lite retsina under vinrakan i pergolan. Här går vi hemma och trälar. Ett dopp i medelhavet låter underbart. Hur bär man sig åt för att ta ledigt från jobbet?? Nåja vi kommer säkert vad det lider. Vi hörs. Ha det gott!!

  • Bengt och Kerstin! Det finns alltid en plats under vinrankan och ni ska väl inte jobba hela livet:-)
   Vi hörs!

 4. Tommy kom över med er bloggadress och Bertil har nyss läst om era vidunderliga äventyr och överlämnar strax utskrifterna till Inga Britta denna 18-gradiga odensdag med solsken!!
  Vår trädgård är nu mycket finare än er grekiska tack vare IBs insatser och Bertils knog (han anses ju inte vara bra på och intresserad av plantor och vackra blommor men…)
  Bertil är ju bara intresserad av sin vetenskap och finns per IC telefon i vårt uthus. Bertil åker till MIT (Massachusetts Institute of Technology, mitt intrång och utbildningsområde) USA 23augusti för att hålla föredrag och förbereda inval av
  produktionsprofessorn i Lund, som jag tar med
  som en liten gosse i handen.

  Vi hoppas ni får en välbehövlig framtid i ert nya land!

  Bertil

 5. Kul att ni har hittat oss i fiberrymden! Känns tryggt att Inga Britta läser korrekturen. Vad roligt att era tomater och auberginer är finare än våra – det bjuder vi på!!
  Glad midsommar till er och ha det så gott såväl i USA som i lilla Västerås

 6. Hej Karin o Staffan, välkomna till Grekland vill vi säga, även om det är ett tag sedan ni anlände.
  Vi har fått tips om er fina hemsida av Edde o Gillan, goa svenska vänner som också är era vänner. Grattis till den fina hemsidan!
  Det vore kul om vi kunde träffas nån gång – välkomna hit om ni nån gång har lust att ta ”en tripp till andra sidan”, hälsar Annette o Kurt Rejnö från Koroni

 7. Hej svenskar på andra sidan golfen. Från vår verande kan vi vissa klara dagar se över till Koroni. Kul att ni tycker om vår blogg. Vi hittar säkert något tillfälle att mötas på någon sida av vattnet

  • Hej på er Karin och Steffan!
   Grattis till ert paradis!
   Roligt att läsa om andras vardag här i Grekland.
   Hälsningar härifrån Vounaria,rakt över havet.
   Anneli

 8. Ett stort och varmt tack från en yngling som just fyllt 60 år. Det värmde hjärtat att få ett tjockt brev från Er båda. Jag saknade Er både i trädgården den 15 augusti – det kom dock en del vänner, släkt och familjen. Totalt strömmade cirka 150 personer in och ut genom porten mellan 15.00-02.00. Vi hade himla roligt, och mycket vin, musik o sång blev det.

  Jag skulle vilja erhålla en e-postadress till Er om det går för sig.

  STOR KRAM
  Per-Arne

  • Hej Peter
   Jo vi har verkligen ett celebert besök från Västerås. Idag har Barbro, Helene och jag vandrat 4 km efter kusten till en liten pittoresk fiskeby. Min fru Karin och Anne Leverinnen och Karin Cheminitz har besökt en museum i Kardalily.
   Jag har hört av mina kollegor att proAros har förbättrat sina resulat vilket måste vara positivt för en Mas!!

 9. Hej Staffan & Karin! När Hälsoklivets projektgrupp träffades på en öl efter jobbet häromveckan berättade Ylva om er blogg! Nu har jag bläddrat igenom den från början till slut. Vad HÄRLIGT att ni gjorde detta! Det kittlade lite att läsa inledningen – vi gjorde ju ett liknande uppbrott ”mitt i livet” för några år sedan. Det var så häftigt att bli hus- och jobbfri och ”dra iväg”! Det låter som ni verkligen njuter av ert nya liv och frihet. Fortsätt med det!

  • Hej Johan!
   Kul att få en hälsning från Strängnäs! Som sagt – vi har tagit ett riktigt Hälsokliv och njuter av friheten och massor av nya möjligheter.
   Önskar dig ern god höst!

 10. Hej Karin o Staffan!
  Härom kvällen kom jag att prata med en bekanta om mitt arbete på stiftet och hur det skiljde sig från nuvarande jobbet på överklagandenämnden osv. Sedan kom vi in på frågan om arbetskamrater och vilka man saknade och då dök ju ni båda tidigt upp och man satt och blev lite nostalgisk över gamla minnen om olika projekt som vi arbetat tillsammans med. Jag kunde inte motstå att googla på er och hittade er trevliga hemsida och har börjat utforska den och ert paradis i Grekland. Måste tillstå att jag är fett avundsjuk, greklandsvän som jag är, särskilt en sån här dag då det är –15 grader och tokmycket snö i Härnösand. Iofs skiner solen men jag föredrar värme tillsammans med sol och värmen lär nog vänta på sig i år!
  Efter det att jag hittade er sida har jag vandrat runt på Internet och kikat på hus i södra delarna av Europa men det blir mest på skoj då vi är kvar i Sverige och Härnösand ett bra tag framåt, iaf så länge Joakim går i skolan här. Sen får man se. Vi när väl en dröm att kunna utöka både tid och boendeyta i sommarstugan i Gräsberg utanför Ludvika. Lite längre söderut blir det men ingen större klimatförändring men dock livskvalitet.
  Lev i Lätthet, Bengt

 11. Hej Bengt! Kul att höra från dig! Vi blir också nostalgiska ibland och pratar om tiden i Härnösand och alla goda arbetskamrater. Men det går lätt att leva livet som ”pensionär” och få vara frisk. Det är livskvalitet! Det är säkert underbart också med ett paradis i södra Dalarna men när ni gör nästa Greklandsresa så kan ni väl höra av er!
  Må solen skina snart över er även i Härnösand. Dagsmejan saknar vi i Grekland!
  Karin & Staffan

 12. Så här en dag in på det nya levnadsåret vill jag bara säga Staffan:

  Önskar dig allt gott för dom 364 dagarna som återstår!!

  Lite symboliskt vill jag häålsa från snödropparna och vintergäcken som just håller på att slå ut, betydligt senare än vanliga år. Vi har ju haft en underbar vinter här – enda nackdelen var elräkningen som damp ner förra veckan. Annars har vi faktiskt njutit av all snö och kyla – man kan ju unna sig det när det inte innebär några större praktiska problem.

  Åker upp till Härnösand i veckan några dagar för att hjälpa till lite.

  Varma hälsningar! Ingemar

 13. Tack för hälsning! Skönt att ni kunnat njuta av både snö och kyla! Det har ju inte varit någon bristvara precis har vi förstått! Lev väl ni båda!

 14. Jag gillar också Peleponnesos! Just nu är det Kalymnos som gäller, men vem vet, nån gång kanske vi söker oss till Messinia igen. Roligt att läsa er blogg!

 15. Hej Monica! Roligt att du också gillar Peleponnesos! Kalymnos har vi ännu inte besökt men det är väl där det finns tvättsvamp och många vackra små byar? Njut av ditt Grekland!

 16. Medan vi bodde i Sverige sa vi att när vi flyttade till Grekland skulle vi åka runt och hälsa på alla möjliga vänner…men vi har min mans 87-åriga mor hos oss, så det får bli längre fram.
  Hur det är här har jag försökt att beskriva vartefter i en blogg via kalimera.se, om ni skulle ha tid att läsa emellan trädgårdsarbete och annat!
  I alla fall längtar jag ibland till Filiatra och vänner där

 17. Staffan och Karin! Det känns som om jag känner er fast vi aldrig träffats! Så blir det väl om man får ta del av människors liv/vardagsliv/ även på distans.
  – På Peleponnesos finns det tydligen många odlare som går över till ekologisk produktion. Om ni känner sådana kan ni väl notera namn och sätt att kontakta dem? Vår yngste son kommer att importera sånt som oliver osv i framtiden, och vi vill samla uppgifter till honom. Han har två år kvar på universitetet men har redan registrerat firma. I oktober kommer han och rekognocerar lite i samband med att han hämtar hem en bil som står här hos oss.
  – Känn det inte som nån plikt eller så, jag tänker bara att ni som svenskar kanske uppmärksammar sånt här. Vi har träffat några tidigare men jag vet att detta odlande sprider sig.

  Vi bodde i Västerås 1969-73, jag jobbade på sjukhuset och min man på ASEA. Det var inte många greker där då. Stan har väl vuxit en del!
  Monica P

 18. Hej Monica! Vi funderar men känner så här i första tankeverksamheten endast några privatpersoner som har mindre antal träd, kanske bara ett 40-tal var. Här finns en ekologisk olivoljefabrik i byn Pyrgos som heter Bläuel. En intressant websida för vårt område i olivodlardistrikten är http://www.parea-sti-mani.com
  Där kan man söka kontakt och nysta vidare.
  Ja Västerås har vuxit! Vi bodde där bara ca 8 år tillsammans med ca 135 000 andra :-)

 19. Till Monica – tips om olivolja mm:
  Ett tips är Göran och Inger ”Lalla” Svanborg på Kythira. Det är ett svenskt par som driver en olivodling sedan 10-15 år. De producerar en gudomlig olivolja, sköna olivtvålar – och så skrapar de det godaste flingsaltet man kan tänka sig från klipporna. Vi har själva köpt direkt av dem under 8 år och använder inget annat. Deras företag heter Kalamitsi Products. Tel +30(6)976512531, +30(2)736034205. Lite extra roligt är det ju att det är ett svenskt par. De använder inga kemikalier eller annat så det är ekologiskt. Lalla har också skrivit en prisbelönt kokbok – ”Afrodites Skafferi”.

 20. Hej Johan! Tänk vad nyttigt det är med en blogg! Toppenmedia för nätverksbygge och kunskapsdelande!

 21. Tack för tipsen! De ska vidarebefordras till sonen som har långt gångna planer på import av just såna produkter.
  Ha det bra i värmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s